Μετρό: Ξηλώνουν τις πρώτες λαμαρίνες

Mar 31st, 2010
Μακεδονία, 31.03.2010
Σε οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης των λαμαρινών από τα εργοτάξια του μετρό και αντικατάστασής τους με πλέγματα προχωρά από χθες η “Αττικό Μετρό”, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ανάσα -έστω και προσωρινή- σε δεκάδες καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης.
Ήδη, στην οδό Μοναστηρίου, όπου το εργοτάξιο του μετρό εκτείνεται σε μήκος περίπου 700 μέτρων, οι λαμαρίνες που βρίσκονταν από την πλευρά των καταστημάτων έχουν αντικατασταθεί από πλέγματα. Λαμαρίνες θα παραμείνουν μόνο στα εργοτάξια τα οποία δεν βρίσκονται γύρω από καταστήματα ή επιχειρήσεις, αλλά και σε σημεία με βαριά μηχανήματα. Στο πλαίσιο αυτό:
– Στο εργοτάξιο του νέου σιδηροδρομικού σταθμού οι λαμαρίνες θα παραμείνουν.
– Στην οδό Μοναστηρίου αντικαθίστανται εντός των προσεχών ημερών οι λαμαρίνες που βρίσκονται και από την πλευρά του δρόμου.
– Στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας οι λαμαρίνες θα αντικατασταθούν από πλέγματα σε περίπου έναν μήνα, αφότου δηλαδή ολοκληρωθεί η δουλειά των βαρέων μηχανημάτων και λίγο πριν το εργοτάξιο παραδοθεί στους αρχαιολόγους.
– Χωρίς μεταβολές θα παραμείνουν τα εργοτάξια του μετρό σε σιντριβάνι, πανεπιστήμια και “Ευκλείδη”.
– Οι λαμαρίνες θα αντικατασταθούν από πλέγματα στο μεγαλύτερο μήκος του εργοταξίου της Αναλήψεως, ενώ παραμένουν μέχρι νεωτέρας στο εργοτάξιο του σταθμού “Φλέμιγκ”, όπου δουλεύουν ακόμη βαριά μηχανήματα.
Tags:
No comments yet.