Μετρό: Ολοκληρώνονται τα αρχαιολογικά σε τέσσερις σταθμούς

Nov 26th, 2011

Voria.gr, 25.11.2011

Της Κάτιας Γερακαρίτου

Ολοένα και με ταχύτερους ρυθμούς πλησιάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης στο στόχο του, που είναι η λειτουργία της βασικής γραμμής στο τέλος του 2015, καθώς έχει αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η βασικότερη αιτία καθυστέρησης του έργου, που δεν ήταν άλλη από την πολύ εκτεταμένη αρχαιολογική έρευνα σε κεντρικούς σταθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος του 2011 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα στο σταθμό «Φλέμινγκ» και στη διακλάδωση του σταθμού «Δημοκρατία» . Στη συνέχεια και εντός του 2012, προβλέπεται η ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εργασιών σε δύο ακόμη σταθμούς, στη «Δημοκρατία» πριν το Πάσχα και στη «Βενιζέλου» μέχρι το καλοκαίρι.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στα παραπάνω σημεία θα κλείσουν  από πλευράς αρχαιολογικής έρευνας, τα τέσσερα από τα πέντε σκάμματα που σήμερα είναι ανοικτά και θα συνεχίζονται οι εργασίες μόνο στο σταθμό «Αγία Σοφία». Με την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών, θα μπορεί να προχωρήσει η καθ' αυτή κατασκευή των σταθμών.

Εν τω μεταξύ, στις επόμενες ημέρες, όπως πληροφορείται η Voria.gr, θα σταματήσουν για διάστημα περίπου δυόμισι μηνών οι αρχαιολογικές εργασίες στη «Βενιζέλου», προκειμένου να τοποθετηθούν αντηρίδες για την αντιστήριξη της εκσκαφής του σκάμματος. Η παύση των εργασιών θα αναγκάσει τον ανάδοχο του έργου να απολύσει τους περίπου 100 εργαζόμενους στα αρχαιολογικά. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσλήψεις εργατών, μόλις μπορέσει να συνεχιστεί η αρχαιολογική έρευνα. Στις αρχαιολογικές ανασκαφές υπολογίζεται ότι συνολικά απασχολούνται περί τα 600 άτομα.

No comments yet.