Μετρό: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στην Αγ. Σοφίας

Dec 12th, 2007
Μακεδονία, 11.12.07
Του Αριστείδη Μάτιου

Από σήμερα και για δύο μήνες κλειστό το ρεύμα ανόδου της οδού, δρόμος διπλής κατεύθυνσης η κάθοδος
Αρχίζουν τα δύσκολα σήμερα για τους Θεσσαλονικείς, αφού από χθες στήνεται το εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και από σήμερα το πρωί θα είναι κλειστό το ρεύμα ανόδου της Αγίας Σοφίας, από την οδό Κεραμοπούλου, έως την Εγνατία.

Η καθημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους δύο μήνες, όσο δηλαδή θα παραμείνει κλειστή η άνοδος της Αγίας Σοφίας, ενώ η κάθοδος θα λειτουργεί σαν δρόμος δύο κατευθύνσεων.
Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής είναι ανάστατοι, αφού δημιουργείται μείζον πρόβλημα με τη στάθμευση των οχημάτων, ενώ οι πωλήσεις των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο σημείο θα παρουσιάσουν πτώση και μάλιστα στην περίοδο των γιορτών.

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ
Στο σημείο όπου γίνονται τα έργα θα είναι καθημερινά παρόντες αστυνομικοί της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να μην παρκάρει κανείς στο χώρο γύρω από το εργοτάξιο, αλλά και για να ρυθμίζουν τη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα καθόδου, το οποίο για δύο μήνες θα λειτουργήσει ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Οι έλεγχοι στο διάστημα των επόμενων δύο μηνών θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ θα απαγορεύεται το παρκάρισμα στο ρεύμα καθόδου. Όλη την ημέρα θα υπάρχει τροχονόμος στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, καθώς και σε άλλα σημεία του οδικού άξονα, ώστε να αποφεύγεται το μποτιλιάρισμα τις ώρες αιχμής.

ΟΑΣΘ Καθυστερήσεις στα δρομολόγια
Σε… ανοιχτή επικοινωνία θα βρίσκονται καθημερινά ο ΟΑΣΘ και η Τροχαία για την καλύτερη διεξαγωγή των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων. “Τα έργα στην Αγίας Σοφίας δεν επηρεάζουν την αστική συγκοινωνία, όμως λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων που θα παρατηρηθεί στην Εγνατία αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια των γραμμών που περνούν από εκεί. Τα εργοτάξια του μετρό έχουν γενικά προκαλέσει μικροκαθυστερήσεις, όμως εφαρμόζουμε μέτρα, για να εξομαλύνουμε τη διέλευση των αστικών λεωφορείων. Κυρίως βοηθά η παρακολούθηση σε διαρκή βάση με τη βοήθεια της τηλεματικής, ενώ βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με την Τροχαία, για να παρεμβαίνει, όπου και όποτε χρειάζεται”, δήλωσε στη “Μ” ο συγκοινωνιολόγος και πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) Γιάννης Τόσκας.

Βενιζέλου: Ανάσες σε έξι μήνες
Για την εξέλιξη του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε χθες ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος από τον πρόεδρο της εταιρείας “Αττικό Μετρό Α.Ε.” Γ. Γιαννή. Η συνάντηση του κ. Παπαγεωργόπουλου με τους υπεύθυνους κατασκευής του έργου πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο της περιοχής Συντριβανίου και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του βασικού σκέλους του έργου (γραμμή Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού-Πυλαία) εξακολουθεί να είναι το έτος 2012. “Καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί η όχληση των Θεσσαλονικέων στα κατά τόπους εργοτάξια. Ειδικότερα στον κόμβο της οδού Βενιζέλου μέσα στο επόμενο εξάμηνο και οι έξι λωρίδες της οδού Εγνατίας θα δοθούν σε κυκλοφορία, ανακουφίζοντας την εμπορική κίνηση της περιοχής, ενώ σταδιακά θα αποκαθίσταται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του έργου”, δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Tags:
No comments yet.