Μπουτάρης και Άνθιμος στο ίδιο τραπέζι για το μετρό

Mar 30th, 2011
Μακεδονία, 25.03.2011
Του Βαγγέλη Πλάκα
Μέχρι και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του “Παπάφειου” και υπέρ των θέσεων της “Αττικό Μετρό” διερευνά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση για την κατασκευή τού σταθμού τού μετρό στον αύλειο χώρο τού ιδρύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης συνέφαγαν, με πρωτοβουλία του πρώτου. Στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής τού σταθμού τού μετρό. Όπως προέκυψε, ο κ. Μπουτάρης θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο δημαρχείο μεταξύ της “Αττικό Μετρό” του “Παπαφείου” και του δήμου.
Όπως δήλωσε ο κ. Μπουτάρης στον “Flash”, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Άνθιμο συζήτησε το θέμα της προσφυγής του “Παπαφείου” στο ΣτΕ και κατόπιν και της έγκρισης του μητροπολίτη επικοινώνησε με τη διοίκηση της “Αττικό Μετρό” ώστε να πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο κοινή συνάντηση. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, ο δήμαρχος προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις: “Εγώ είμαι υποχρεωμένος, σαν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και το είπα και στον δεσπότη, να κάνω προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των θέσεων της ‘Αττικό Μετρό’, διότι αυτή η καθυστέρηση που προκύπτει από την προσφυγή θίγει τα συμφέροντα της πόλης”, τόνισε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι το “Παπάφειο” έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και προσωρινής κατάληψης χώρου του.
Tags:
No comments yet.