ΝΔ Θεσσαλονίκης: Να αναδειχθούν τα αρχαία, αλλά όχι σε βάρος του μετρό

Feb 14th, 2013

Salonicanews.com, 14.02.2013

Τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό «Βενιζέλου», επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Μηνά Σαμαντζίδη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο κατασκευής του έργου, αλλά και για τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν.

«Ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου, αλλά και για τα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως», δήλωσε ο κ. Σαμαντζίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα ευρήματα πρέπει να αναδειχθούν ως σύνολο και να ενταχθούν στον πολιτιστικό ιστό της Θεσσαλονίκης, όχι όμως σε βάρος του πολύπαθου μετρό, όπως χαρακτήρισε το έργο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πολιτεία έχει θεσμοθετημένα όργανα, τα οποία είναι αρμόδια για να κρίνουν την ανάδειξη της μνημειακής οδού που αποκαλύφθηκε στις ανασκαφές. «Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποτελεί το θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας, το οποίο αποφασίζει για την τύχη των ευρημάτων. Σε κάθε περίπτωση, η πόλη δεν πρέπει να οδηγηθεί στο διχασμό», κατέληξε ο κ. Σαμαντζίδης.

Να σημειωθεί πως στο κλιμάκιο μετείχαν οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Κεντρικού, Ανατολικού, Δυτικού Τομέα και Β’ Θεσσαλονίκης Τάσος Εμμανουηλίδης, Θοδωρής Μητράκας, Μίλτος Τασούλης και Κυριάκος Λαζός αντίστοιχα, ο διευθυντής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη Φίλιππος Ζαφειρίου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Βόρειας Ελλάδας της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυμίου καθώς και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Διοικούσας Επιτροπής Βασίλης Γάκης.

No comments yet.