Ξεκινούν εργασίες σε 5 νέους σταθμούς

Apr 20th, 2011
Ημερησία, 18.04.2011
Δ. Ρέππας: Η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» επιδεικνύει συνέπεια και ταχύτητα για την εξέλιξη του έργου

Την έναρξη εργασιών σε πέντε νέους σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης ξεκινά στους αμέσως επόμενους μήνες η εταιρεία «Αττικό Μετρό», η οποία τοποθετεί χρονικά την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής το 2015 και μέχρι το τέλος του ίδιου έτους φιλοδοξεί να παραδώσει στο επιβατικό κοινό και την επέκταση του δικτύου προς την Καλαμαριά.

«Ο σταθμός ‘Ανάληψη’ αρχίζει κατασκευαστικές εργασίες άμεσα, τον Ιούνιο θα ακολουθήσει ο Σιδηροδρομικός Σταθμός, τον Ιούλιο το Παπάφειο και το φθινόπωρο οι σταθμοί σε Πατρίκιο και σε Συντριβάνι», γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε ερώτημα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δ. Ρέππας υπογράμμισε ότι «σε αυτά τα εργοτάξια θα εργαστούν περί τα 600 άτομα» και ξεκαθάρισε πως «το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα το αφήσουμε να εκτροχιαστεί».

Περαιτέρω ο υπουργός επισήμανε ότι η «Αττικό Μετρό Α.Ε.» επιδεικνύει συνέπεια και ταχύτητα για την εξέλιξη του έργου, ενώ ταυτοχρόνως προωθεί την ωρίμανση της επέκτασης προς τις δυτικές συνοικίες ευρισκόμενη σε διαβούλευση με τους δημάρχους της περιοχής. «Έχει ήδη ξεκινήσει προμελέτη αρχαιολογικών ευρημάτων και στόχος είναι η δημοπράτηση να γίνει με οριστική μελέτη», τόνισε ο κ. Ρέππας.

Tags:
No comments yet.