Ξεκολλάει ο σταθμός του μετρό στο Παπάφειο

Mar 31st, 2011
Voria.gr, 31.03.2011
Η σημερινή συνάντηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, του προέδρου της Αττικό Μετρό Χρήστου Τσίτουρα και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη φαίνεται να δίνει τη λύση

Ξεκολλάει ο σταθμός του μετρό στο Παπάφειο

Η άμεση υλοποίηση του σταθμού του μετρό στο Παπάφειο αποφασίστηκε μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστου Τσίτουρα με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του ΔΣ του Παπαφείου Ορφανοτροφείου κ. Άνθιμο, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αττικό Μετρό «μετά από ειλικρινή και διεξοδική συζήτηση , συμφωνήθηκε από όλα τα μέρη η άμεση υλοποίηση του σταθμού για το καλό των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Απομένουν μερικές τελευταίες διευθετήσεις για την πλήρη επίλυση του θέματος».

«Πιστεύουμε ότι σύντομα ένα ακόμη εργοτάξιο θα συμπληρώσει το πρόγραμμα κατασκευής του μεγάλου αυτού εθνικού έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης» τονίζεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της δημόσιας έκκλησης του Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Γιάννη Μαγκριώτη και της πρόσκλησης του Προέδρου της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Χρήστου Τσίτουρα προς όλους τους φορείς της πόλης.

Αν τελικά τα σημερινά θετικά σημάδια μετουσιωθούν σε πράξη ουσιαστικά αίρεται ο ιδιότυπος αποκλεισμός των κατοίκων της Τριανδρίας, της Τούμπας αλλά και της ευρύτερης περιοχής από την πρόσβαση στο μετρό. Σημειώνεται ότι ο σταθμός Παπάφη απειλείτο με κατάργηση, μετά την προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου που απαιτείται για την κατασκευή του σταθμού, αλλά και η απόφαση για την προσωρινή κατάληψη μέρους του αύλειου χώρου του ιδρύματος για την ανάπτυξη του εργοταξίου.

Tags:
No comments yet.