Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν μετρό το 2018

Jan 3rd, 2011
Πρώτο Θέμα, 03.01.2011
Αισιοδοξία για επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά
«Εντός του 2018 πρόκειται να βρίσκεται σε λειτουργία το σύνολο του δικτύου των γραμμών του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ στο τέλος του 2014, το αργότερο στις αρχές του 2015, θα είναι έτοιμος ο βασικός κορμός μήκους 9,6 χλμ», δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο υφυπουργός, μάλιστα, επισκέφθηκε, το μεσημέρι, το σταθμό του μετρό Ευκλείδη, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, όπου αναμένεται να αφιχθεί ο πρώτος μετροπόντικας στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ ένα μήνα αργότερα πρόκειται να…πιάσει δουλειά και ο δεύτερος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγκριώτης έκανε λόγο για τον καθημερινό αγώνα που δίνεται, ώστε να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα, που διαπιστώνονται κατά την κατασκευή των γραμμών, αλλά και να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος των προηγούμενων ετών. Χαρακτηρίζοντας το 2010 δύσκολη χρονιά για το μετρό Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι το 2011 αναμένεται να είναι σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα εργοτάξια.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι στο τέλος του 2011 θα υπάρξει ο ανάδοχος για την επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι “τρέχουν” οι μελέτες για τις επεκτάσεις προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά, τέλος, με τις 37 απολύσεις στο μετρό, εν μέσω των εορτών, ο κ. Μαγκριώτης διαβεβαίωσε ότι τα άτομα αυτά θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, όπου θα κριθεί αναγκαίο, λόγω φόρτου εργασίας, είτε σε αρχαιολογικές ανασκαφές, είτε σε κατασκευές γραμμών.

Tags:
No comments yet.