Ολοκληρώθηκε το μετρό Θεσσαλονίκης, έρχεται το τραμ

Mar 11th, 2011
taxalia.blogspot.com, 11.03.2011
Όχι, δεν είναι τίτλος ταινίας από το μέλλον. Είναι μιά από τις ερωτήσεις που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Θόδωρος Καράογλου.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «Ανέτοιμη η Κυβέρνηση στο θέμα της περαίωσης», προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με θέμα..
 «Ολοκληρώθηκε το Μετρό Θεσσαλονίκης. Έρχεται το τραμ!» και προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων «Ταλαιπωρία επιβατών στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης» κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

2. Ολοκληρώθηκε το Μετρό Θεσσαλονίκης. Έρχεται το τραμ!

Τέλος δεν έχουν οι παλινωδίες και η κοροϊδία της Κυβέρνησης προς τους πολίτες και συγκεκριμένα προς τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αφού είδαν να ολοκληρώνεται το Μετρό Θεσσαλονίκης, τώρα περιμένουν εναγωνίως να δουν και το Τραμ (!), που υποσχέθηκε το αρμόδιο Υπουργείο. Επιτέλους, η υποσχεσιολογία και τα κούφια λόγια πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορεί ένα κυβερνητικό στέλεχος, όπως ο κ. Σηφουνάκης, να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και να «πουλάει στο λαό της πόλης φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Οι Θεσσαλονικείς αναμένουν την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό, τα οποία έχουν προκαλέσει ασφυξία στην πόλη. Αντ΄ αυτού ο αρμόδιος Υφυπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία τραμ, σε περιοχές όπου δεν φτάνει το Μετρό.

Αυτές οι αοριστολογίες, το μόνο που προκαλούν είναι την εύλογη οργή και την αγανάκτηση των πολιτών. Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά ούτε και από πού θα εξευρεθούν οι πόροι για την υλοποίησή του, εξήγγειλε τραμ, με στόχο τη σύνδεση όλων των σημαντικών αστικών κέντρων. Στην ουσία πρόκειται για ένα σχέδιο γεμάτο από μεγάλα λόγια, αλλά χωρίς κονδύλια και χωρίς χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του. Πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι, ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν ανέχονται άλλο «δούλεμα» από τους κυβερνώντες. Οφείλουν προτού εξαγγείλουν μεγαλεπήβολα έργα, που δεν έχουν ορίζοντα υλοποίησης, να υλοποιούν τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε να απεγκλωβιστεί η πόλη και να σταματήσει η ταλαιπωρία επιχειρήσεων και πολιτών της πόλης μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

– Σε ποιο χρονοδιάγραμμα και με ποιους πόρους αναμένει το αρμόδιο Υπουργείο την υλοποίηση του τραμ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως εξαγγέλθηκε από τον κ. Σηφουνάκη;

– Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μετρό της πόλης, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά;

Tags:
No comments yet.