Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την 1η επέκταση του μετρό

Nov 12th, 2010
Αγγελιοφόρος, 12.11.2010
Σε ένα χρόνο από σήμερα, αν όλα πάνε καλά, θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα κατασκευάσει την πρώτη επέκταση του μετρό στη Θεσσαλονίκη, αυτήν προς την Καλαμαριά. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, αλλά και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Καλαμαριάς, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Οι μελέτες για την επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά, τις οποίες εκπονεί εσωτερικά η Αττικό Μετρό ΑΕ προκειμένου να κερδηθεί χρόνος αλλά και… χρήμα, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε την ερχόμενη άνοιξη να γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής της γραμμής υπολογίζεται ότι θα γίνει σε 4,5 χρόνια από την έναρξη των εργασιών. Ετσι, κάπου προς το τέλος του 2016, είναι δυνατό να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη επέκταση του μετρό στη Θεσσαλονίκη. Το έργο έχει προϋπολογισμό 680 εκατ. ευρώ.

Η γραμμή προς την Καλαμαριά θα έχει μήκος 4,5 χιλιομέτρων και, με σημείο εκκίνησης το σταθμό Πατρικίου, θα έχει πέντε νέους σταθμούς: Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη, Μίκρα. Στη Μίκρα, εξάλλου, θα βρίσκεται και το αμαξοστάσιο.

Στο μεταξύ, ο δήμος Καλαμαριάς προχωρά τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του, ώστε στο τέρμα του μετρό, που σχεδιάστηκε να γειτονεύει με την Εθνική Σχολή Δικαστών, να μπορεί να χωροθετηθεί ως ατερματικός σταθμός

Tags:
No comments yet.