«Οσα επιπλέον χρήματα κι αν δοθούν, αν δεν…»

Sep 15th, 2012

Αγγελιοφόρος, 15.09.2012

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

«Είναι δυνατό, ένα μήνα πριν από τη συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης του μετρό και ακόμα να περιμένουμε να μας παραδοθούν χώροι;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και διευθυντής του μετρό Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Σίμας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αποτελεί άμεση ανάγκη να λυθούν τα προβλήματα του έργου, που έχουν να κάνουν με την παράδοση των χώρων και με την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών. «Οσα επιπλέον χρήματα κι αν δοθούν, αν δε λυθούν τα προβλήματα, το μετρό δεν μπορεί να κατασκευαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σίμας. Καταλήγοντας, τόνισε ότι πρέπει η Αττικό Μετρό να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παράδοσης των εργοταξίων, τόσο αυτών που δεν έχουν παραδοθεί ακόμα, όσο κι αυτών όπου εκτελούνται αρχαιολογικές ανασκαφές, ώστε στη συνέχεια να καταρτιστεί ένα νέο, ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα εργασιών και ολοκλήρωσης του μετρό.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδης, εξέφρασε το φόβο του ότι το μετρό δε θα είναι έτοιμο ούτε το 2016 και ζήτησε να αναλάβει η «Εγνατία Οδός» τη διοίκηση του έργου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, των επιμελητηρίων της πόλης και του εμπορικού συλλόγου, του δήμου Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων στο μετρό, κάτοικοι και επαγγελματίες της οδού Δελφών και της Μοναστηρίου, και φυσικά τα μέλη της μητροπολιτικής επιτροπής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης.

No comments yet.