Ο «Κωστίκας» έφτασε στο Πανεπιστήμιο

Nov 11th, 2009
Έθνος, 11.11.09

Επτά μήνες μετά την έναρξη του υπόγειου ταξιδιού του στα έγκατα της Θεσσαλονίκης, ο ένας από τους δύο μετροπόντικες που ανασκάπτουν τις σήραγγες του μετρό της Θεσσαλονίκης είδε χθες για πρώτη και μοναδική φορά το φως της ημέρας.

Η κεφαλή του «Κωστίκα», όπως τον είχε βαπτίσει ο τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, έσπασε χθες το μεσημέρι το τελευταίο κομμάτι τοίχου και εμφανίστηκε στο όρυγμα – φρεάτιο στο ύψος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, βάθους 31 μέτρων, που έχει διαμορφωθεί για την εξαγωγή και απομάκρυνση των υλικών εκσκαφής των σηράγγων.

Με αφορμή την αποκάλυψη του πρώτου μετροπόντικα (σ.σ.: περί τα Χριστούγεννα θα κάνει την εμφάνισή του στο ίδιο σημείο και ο δεύτερος, που ξεκίνησε αργότερα το «ταξίδι» του), οργανώθηκε εκδήλωση για την «υποδοχή» του, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Μαγκριώτη, εκπροσώπους της «Αττικό Μετρό» και των εταιρειών που απαρτίζουν την κατασκευάστρια κοινοπραξία.

Με την εμφάνιση της κεφαλής του «Κωστίκα», από τον θάλαμο χειρισμού βγήκαν οι χειριστές και άπλωσαν μία ελληνική και μία ιταλική σημαία (από ιταλικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία), για να γιορτάσουν το «ραντεβού».

«Καθένας που είχε την ευκαιρία να ζήσει αυτή τη στιγμή, μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να νιώθει», δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα ενότητας, καλώντας όλους να αφήσουν πίσω πολιτικές αντιπαραθέσεις που διχάζουν και να εργαστούν από κοινού για τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου.

Tags:
No comments yet.