Ο «μετροπόντικας» έφθασε στον πρώτο κατασκευασμένο σταθμό του Ευκλείδη

Mar 11th, 2011
Express.gr, 11.03.2011
ΣTON πρώτο κατασκευασμένο σταθμό του Ευκλείδη έφθασε χθες ο «μετροπόντικας», παρουσία της διοίκησης της Αττικό Μετρό Α.Ε., εργαζομένων καθώς και του υφυπουργού Υποδομών, Γ. Μαγκριώτη.

Με δηλώσεις του ο υφυπουργός τόνισε πως «η άφιξη του μετροπόντικα στον πρώτο κατασκευασμένο σταθμό δείχνει ότι το μετρό έχει πάρει τον σωστό δρόμο» και επισήμανε ότι η πρώτη γραμμή θα είναι έτοιμη μέχρι τις αρχές του 2015. Ο κ. Μαγκριώτης σημείωσε πως οι πόροι για τη βασική γραμμή είναι εξασφαλισμένοι και γνωστοποίησε ότι είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την οποία συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί το μετρό στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της επόμενης τριετίας και το ποσό της εθνικής συμμετοχής φτάνει τα 550 εκατ. ευρώ.

Τόνισε, δε, πως εντός του 2011 θα υπάρξει ανάδοχος για την επέκταση μέχρι τη Μίκρα και το 2013 θα υπάρξει δημοπράτηση για τη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γραμμές.

Ο υφυπουργός Υποδομών ανέφερε, παράλληλα, ότι μέσα στους δέκα τελευταίους μήνες έχει ολοκληρωθεί το 45% των αρχαιολογικών ανασκαφών, ενώ μόλις το 28% είχε ολοκληρωθεί μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, ο κ. Μαγκριώτης, αναφερόμενος στην εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με τον σταθμό στο Παπάφειο, κάλεσε τους φορείς της πόλης και ιδιαίτερα τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Aνθιμο, να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση του μετρό. Αναφερόμενος στις απολύσεις των εργαζομένων από την κοινοπραξία, τόνισε ότι πάνω από 850 άτομα απασχολούνται σήμερα στα εργοτάξια του μετρό και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι με την επέκταση στην Καλαμαριά και την ανάπτυξη των άλλων κατασκευαστικών μετώπων θα διπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρ. Τσίτουρας, δήλωσε ότι παραμένουν θετικοί στο ενδεχόμενο τροποποίησης της πρώτης γραμμής, ενώ αναμένει το «πράσινο φως» από την πολιτεία και την Ε.Ε. για να προχωρήσει η κατασκευή. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού στην περιοχή της Ανάληψης.

Tags:
No comments yet.