Ο Γιάννης Μαγκριώτης σε εκδήλωση του Μετρό

Dec 4th, 2011

Salonicanews.com, 4.12.2011

O Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, στον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση στον υπό κατασκευή «Σταθμό Πανεπιστημίου» του Μετρό Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Θεσσαλονίκης της Αττικό Μετρό Α.Ε, σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγ. Βαρβάρας, προστάτιδος των εργαζομένων στα υπόγεια έργα, μεταξύ άλλων σημείωσε: >>>

«Είναι ιδιαίτερα όμορφη η σημερινή μέρα και η εκδήλωση αυτή. Δεν θα αναφερθώ σε τεχνικά ή άλλα θέματα γιατί θέλω να μείνω στο γεγονός της συνεργασίας της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης της «Αττικό Μετρό», με το Πανεπιστήμιο και τους νέους.
Είναι πολύ σημαντικό ότι η Διεύθυνση της Αττικό Μετρό, συνεργάζεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τους φοιτητές κατά την διάρκεια της κατασκευή του ΜΕΤΡΟ. Άλλωστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και ιδιαίτερα τα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως το ΜΕΤΡΟ, αξιοποιούνται κατά κύριο λόγο από νέους και νέες, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και εργαζόμενους.
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τους νέους σχεδιάζονται και θα κατασκευαστούν κοντά στον «Σταθμό Πανεπιστημίου» του Μετρό, parking αλλά και υποδομές, για να υποστηρίζουν δραστηριότητες. Ο καλλιτεχνικός και αισθητικός σχεδιασμός των σταθμών είναι ένα κοινό πεδίο. Οι σταθμοί του Μετρό δεν πρέπει να είναι απρόσωποι χώροι, αλλά πρέπει να είναι ζωντανοί, λειτουργικοί, να αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό κάθε περιοχής και να προσφέρονται για τις δραστηριότητες των πολιτών.
Όπως από την αρχή στήριξα αυτή την συνεργασία, έτσι θα συνεχίσω και στην συνέχεια.
Θα ήθελα ακόμη να σημειώσω ότι ήδη έχει αποδώσει και η συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις αναπλάσεις των περιοχών που κατασκευάζονται οι σταθμοί του Μετρό. Η ανάπλαση της περιοχής της Αγίας Σοφίας είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα, το ίδιο θα συνεχίσουμε και με τον δήμο Καλαμαριάς, όπου η κατασκευή της επέκτασης της γραμμής πιστεύω ότι θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο το 2012. Ο ίδιος δρόμος θα ακολουθηθεί και για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Μετρό στην Δυτική Θεσσαλονίκη».
Στο τέλος του χαιρετισμού του ο κ. Μαγκριώτης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης για την πολύ καλή συνεργασία, που βοηθά στο να λύνονται προβλήματα, όπως και τους εργαζόμενους στην κατασκευή του Μετρό.

 

No comments yet.