Πάρκιγκ πίσω από τη λέσχη ζητά το ΑΠΘ

Feb 1st, 2011
Μακεδονία, 01.02.2011

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ενα σύγχρονο πάρκιγκ, έκτασης 12 στρεμμάτων, στο γυμναστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση του σταθμού του μετρό προτείνει η πανεπιστημιακή κοινότητα αντί της σχεδιαζόμενης δημιουργίας πάρκιγκ στην πλατεία Χημείου. Παράλληλα, οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών ετοιμάζονται για παρεμβάσεις εξωραϊσμού των εργοταξίων.
“Θέλουμε να κατασκευάσουμε πάρκιγκ στους χώρους του πανεπιστημίου, τα οποία θα εξυπηρετούν και τους ανθρώπους του κέντρου που θα χρησιμοποιούν το μετρό”, ανέφερε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Αττικό Μετρό ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, υπό τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη. Ο κ. Παντής δήλωσε την πρόθεση του ΑΠΘ να διαθέσει τον χώρο των 12 στρεμμάτων (στην πλευρά της Αγίου Δημητρίου, πίσω από τη φοιτητική λέσχη, απέναντι από το Μουσείο Αθλητισμού) για να μην αρχίσουν εργασίες κατασκευής σταθμού αυτοκινήτου στην πλατεία Χημείου, όπου είναι δεδομένο ότι υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα.
Στις προτάσεις του ΑΠΘ περιλαμβάνεται ο εξωραϊσμός των περιφράξεων των εργοταξίων με ζωγραφικά σχέδια ή γκράφιτι που θα δημιουργήσουν πάνω στις λαμαρίνες οι φοιτητές του τμήματος ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών. Επίσης, να οργανωθεί πρόγραμμα εκδηλώσεων στα εργοτάξια από τα τμήματα θεάτρου, χορού και εικαστικών. σΤΟ ΜΕΤΑ;

Σύνδεση με ΤΕΙ
Τη σύνδεση του ΑΤΕΙ με το μετρό, είτε υπόγεια είτε επίγεια (μέσω σιδηροδρομικής γραμμής), ζήτησε ο πρόεδρος του ιδρύματος Παύλος Καρακολτσίδης.
Περιοδική έκθεση με τα ευρήματα του μετρό ετοιμάζει εντός του 2011 η 16η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, όπως ανέφερε η προϊσταμένη της εφορείας Λίλιαν Αχειλαρά. Η ίδια πρότεινε να στηθούν μόνιμες εκθέσεις φωτογραφιών με τα ευρήματα του μετρό ή με αντίγραφά τους στον σιδηροδρομικό σταθμό και στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ώστε οι επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν το έργο που γίνεται. Την οργάνωση μικρών περιοδικών εκθέσεων υποστήριξε η εκπρόσωπος του Αρχαιολογικού Μουσείου, δηλώνοντας επίσης πως το μουσείο διαθέτει χώρους για τη φύλαξη των αρχαιοτήτων που αποκαλύπτονται στις ανασκαφές του μετρό.

Tags:
No comments yet.