Πατούν γκάζι οι μετροπόντικες στη Θεσσαλονίκη

Jan 4th, 2011
Έθνος, 04.01.2011
Το 2018 θα βρίσκεται σε λειτουργία το σύνολο του δικτύου
Στο τέλος του 2014 ή το αργότερο στις αρχές του 2015 θα είναι έτοιμος ο βασικός κορμός του μετρό Θεσσαλονίκης, συνολικού μήκους 9,6 χλμ., όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ όπως ανέφερε εντός του 2018 θα βρίσκεται σε λειτουργία το σύνολο του δικτύου των προβλεπόμενων γραμμών του μετρό.
Ο πρώτος μετροπόντικας θα φθάσει στον σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης «Ευκλείδης» στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο δεύτερος θα πιάσει δουλειά έναν μήνα μετά
Ο κ. Μαγκριώτης βρέθηκε στον σταθμό του μετρό «Ευκλείδης», όπου θα φτάσει ο πρώτος μετροπόντικας στο τέλος Φεβρουαρίου, ενώ ένα μήνα αργότερα πρόκειται να πιάσει δουλειά και ο δεύτερος μετροπόντικας.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνεται για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα στην κατασκευή, αλλά και για να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος των προηγούμενων ετών. Χαρακτήρισε το 2010 δύσκολη χρονιά για το μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ υπογράμμισε ότι το 2011 αναμένεται να είναι σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα εργοτάξια. Ο κ. Μαγκριώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο τέλος του 2011 θα υπάρξει ο ανάδοχος για την επέκταση της γραμμής προς την Καλαμαριά και διαβεβαίωσε ότι «τρέχουν» οι μελέτες για τις επεκτάσεις προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Αναφορικά με τις 37 απολύσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε ότι τα άτομα αυτά θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις, όπου θα κριθεί αναγκαίο, είτε σε αρχαιολογικές ανασκαφές είτε σε κατασκευές γραμμών.
Tags:
No comments yet.