Προκλητικά προσχήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Mar 19th, 2014

Το Βήμα, 19.03.2014

 

«Η σύμβαση δεν αλλάζει ανάλογα με τις εποχές» είπε ο υπουργός Υποδομών
Αιχμές κατά της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης για προκλητικά προσχήματα άφησε την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Ερωτηθείς σχετικά για την ειδική δήλωση διακοπής εργασιών, την οποία κοινοποίησε η κοινοπραξία στην Αττικό Μετρό την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Υποδομών απάντησε ότι «δεν υπάρχουν εξελίξεις» στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλοί παράγοντες που δεν θέλουν αυτό το έργο. Καλώ όλους τους εμπλεκομένους να επιδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Γιατί αυτή τη στιγμή ο καθένας, για λόγους εγωιστικούς, για λόγους οικονομικούς, δείχνει έναν κακό εαυτό» είπε ο υπουργός Υποδομών.

«Ωστόσο, επαναλαμβάνω αυτό που δήλωσα τον Σεπτέμβριο, ότι είμαι εδώ –και πήγα στη Θεσσαλονίκη– για να ξεμπλοκάρω το έργο. Και το εννοώ αυτό. Το έργο προχώρησε. Μπορώ να πω τώρα, έξι μήνες μετά, ό,τι είχε προγραμματιστεί έγινε» συμπλήρωσε.

«Οτιδήποτε λοιπόν τίθεται, που έχει σχέση με συμβάσεις υπογεγραμμένες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών κατασκευαστών, αυτό δεν μπορεί ν' αλλάζει επειδή αλλάζουν τα συμφέροντα» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Να είναι σαφέστατο αυτό: Οι συμβάσεις είναι σεβαστές από όλους, και από το Δημόσιο και από τους ιδιώτες. Ωστόσο, ως εκπρόσωπος του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος των πολιτών θέλω να πω ότι σ' ένα δύσκολο έργο, όπως είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης, χρειάζεται να επιδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας» προκειμένου να γεφυρωθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

«Άρα λοιπόν η σύμβαση είναι εδώ. Η σύμβαση δεν αλλάζει ανάλογα με τις εποχές» είπε ο υπουργός Υποδομών και συμπλήρωσε ότι το έργο θα εκτελεστεί με βάση τους κανόνες και τους ρυθμούς που περιλαμβάνονται στη σύμβαση και καθορίζονται από τον νόμο και τις διατάξεις του..

 

No comments yet.