Προς οριστική λύση για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό

Nov 18th, 2014

Voria.gr, 13.11.2014

Προς το τέλος του φαίνεται να οδεύει το πολύκροτο σίριαλ των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο δήμαρχος Γ.Μπουτάρης με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Χ.Τσίτουρα

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Χρήστο Τσίτουρα, για το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό, είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε κοινή πρόταση, η οποία θα κατατεθεί στο ΚΑΣ.

«Συζητήσαμε με τον κ. Τσίτουρα για την καλύτερη λύση σχετικά με τον αρχιτεκτονικό επανασχεδιασμό του Σταθμού Βενιζέλου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η πλήρης ανάδειξη των αρχαιοτήτων και η ενότητα του αρχαιολογικού χώρου, με βάση τις ιδέες της ομάδας Αλεξοπούλου και της Αττικό Μετρό, έτσι ώστε αυτή να προχωρήσει και να κατατεθεί μία κοινή πρόταση στο ΚΑΣ που θα συνεδριάσει για το θέμα στα μέσα Δεκεμβρίου. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε, τελικά, σ’ αυτήν την κοινή πρόταση για το ΚΑΣ», τόνισε ο δήμαρχος.

Για το θέμα της απόσπασης ή μη απόσπασης των αρχαιοτήτων, που, όπως είπε, είναι πιο περίπλοκο, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως «συμφωνήσαμε να γίνει μια επόμενη συνάντηση στην Αθήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με διάφορους διεθνείς εμπειρογνώμονες».

 

No comments yet.