Προ των πυλών 450 απολύσεις στο Μετρό

Feb 7th, 2013

Αγγελιοφόρος, 07.02.2013

Σειρά επαφών με φορείς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενημερωθούν για τις απολύσεις, 400-450 ατόμων, που ετοιμάζει η ανάδοχος κοινοπραξία στο μετρό, ξεκινούν άμεσα οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές, όπως αποφάσισε σήμερα η γενική συνέλευσή τους και ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Χάρης Κυπριανίδης.

Με την ολοκλήρωση των ενημερωτικών επαφών, θα γίνει νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το επίσημο έγγραφο απόλυσής τους αναμένεται να καταφθάσει στο τέλος Φεβρουαρίου.

Οι προς απόλυση εργαζόμενοι απασχολούνται στις αρχαιολογικές ανασκαφές στους σταθμούς Βενιζέλου και Πλατείας Δημοκρατίας και σύμφωνα με την κοινοπραξία, δεν έχουν αντικείμενο, αφού μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στα συγκεκριμένα εργοτάξια. Πάντως, η ανάδοχος κοινοπραξία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπρόσληψής τους, αλλά όπως υποστηρίζει ο κ. Κυπριανίδης, εάν αυτό γίνει τελικά θα είναι με νέες συμβάσεις «πολύ κατώτερες των ισχυόντων».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κυπριανίδης επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η τακτική που ακολουθείται από την ανάδοχο κοινοπραξία, θα έχει ως συνέπεια νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου.

No comments yet.