Πρόεδρος Αττικό Μετρό: Το 2017 θα έχουμε τη βασική γραμμή και την επέκταση προς Καλαμαριά!

Nov 17th, 2012

Thestival.gr, 16.10.2012

Την πεποίθηση ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 θα οριστεί ο ανάδοχος για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά…

εξέφρασε ο πρόεδρος του δ. σ. της «Αττικό Μετρό», Χρήστος Τσίτουρας, μετά από ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ορφανού. Κατά την διάρκεια συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Ορφανός ζήτησε από τον επικεφαλής της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του Μετρό στη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου. «Κοντεύουμε τα επτά, οκτώ χρόνια κατασκευής, έχουν τεθεί διάφορες προθεσμίες κι άλλοτε βάζουμε μπροστά την αρχαιολογία, άλλοτε τις ανάγκες για να δώσουμε κάποια αντισταθμιστικά οφέλη στο ‘Παπάφειο’ ίδρυμα, την τρίτη βάζουμε τις απεργίες, όμως η πραγματικότητα είναι ότι το έργο έχει πάει πάρα πολύ πίσω», τόνισε ο κ. Ορφανός, κρούοντας παράλληλα τον «κώδωνα του κινδύνου» για τις επιπλοκές που δημιουργεί στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης η καθυστέρηση στην εκτέλεση των εργασιών του Μετρό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Χρ. Τσίτουρας εκτίμησε πως «το αργότερο μέχρι τις αρχές του 2017, θα έχει ολοκληρωθεί το έργο (της κύριας γραμμής των 9,6 χλμ.) μαζί με το υπόλοιπο που είναι η επέκταση προς Καλαμαριά» ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στην πορεία εκτέλεσης των εργασιών και στις αρχαιολογικές ανασκαφές. «Ο χρόνος που προέβλεπε η σύμβαση του Μετρό Θεσσαλονίκης ήταν ένας περίπου χρόνος, έχουμε φτάσει στα 6 χρόνια και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίτουρας ενώ αποκάλυψε πως «δαπανήθηκαν 90 εκατομμύρια ευρώ για αρχαιολογικές ανασκαφές και είναι ερωτηματικό το εάν θα μας φτάσουν».
 

No comments yet.