Π. Αβραμόπουλος: Υποκριτική η στάση της Αττικό Μετρό- Δική της η ευθύνη

Feb 25th, 2013

Thestival.gr, 25.02.2013

Συνεχίζεται η κόντρα της διοίκησης  του δήμου Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό. Αφορμή αυτή την φορά…

ήταν το χρονοδιάγραμμα για την παράδοση του χώρου του ΣΜΑ στον Φοίνικα, στην Αττικό Μετρό, ώστε να κατασκευαστεί στο σημείο το αμαξοστάσιο. Η Αττικό Μετρό ρίχνει το μπαλάκι στον δήμο και κάνει λόγο για καθυστέρηση παράδοσης του χώρου. Από την πλευρά της, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι ζήτησε τη βοήθεια της Αττικό Μετρό για τη μεταφορά των φυλακίων κι άλλων αντικειμένων που βρίσκονται στον χώρο και παρότι η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει για να επισπευστεί η διαδικασία, δεν προχώρησε σε κάποια σχετική ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στην οποία παρίστανται και εργαζόμενοι, ο πρόεδρος του σώματος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, σχολίασε: «Είναι υποκριτική η  στάση της Αττικό Μετρό. Μεταφέρουν στον δήμο τη δική τους αδυναμία να δώσουν λύση. Δεν είναι ο δήμος υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου του μετρό, υπεύθυνση είναι η Αττικό Μετρό και η Κοινοπραξία» σημείωσε και πρόσθεσε: «Όλα είναι καραγκιοζιλίκια.  Όταν τόλμησα να πω ότι το μετρό δεν πρόκειται να είναι έτοιμο το 2016, αλλά θα είναι το 2020, οι υπεύθυνοι της Εταιρείας αντέδρασαν. Με τον τρόπο που χειρίζονται το έργο δεν θα είναι έτοιμο το 2016. Κοροϊδεύουν και τους εργαζόμενους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονικης, Γιάννης Μπουτάρης, σημείωσε: «Η Αττικό Μετρό πρέπει να μας πει πού οφείλονται οι καθυστερήσεις. Το μετρό  ξεκίνησε με μια  λάθος αντίληψη, με μελετοκατασκευή. Ας μας πουν ξεκάθαρα αν υπάρχουν λεφτά ή οχι».

No comments yet.