Σήμερα «κληρώνει» για το μετρό

Apr 27th, 2010
Αγγελιοφόρος, 27.04.2010
Μεγάλη είναι η σημερινή μέρα για το μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης συνεδριάζει προκειμένου να καθοριστεί προσωρινή τιμή μονάδας απαλλοτρίωσης για την έκταση των 907 τετραγωνικών μέτρων που απαιτούνται στον αύλειο χώρο του Παπάφειου Ορφανοτροφείου για την κατασκευή του σταθμού Παπάφη. Αν δε δοθεί αναβολή, ενδεχομένως θα διαφανεί ένα φως στο τούνελ για την κατασκευή του σταθμού.

Δεν αποκλείεται όμως να ζητηθεί αναβολή ή ακόμα και αναστολή της συνεδρίασης, καθώς η διοίκηση του Παπαφείου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που προβλέπει απαλλοτρίωση 907 τ.μ.

Μια νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης θα σημάνει, ουσιαστικά, την ακύρωση κατασκευής του σταθμού. Κι αυτό καθώς μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες στο Συμβούλιο της Επικρατείας απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα και οι μετροπόντικες δεν μπορούν να παραμένουν άλλο ακινητοποιημένοι. Ετσι, το πιο πιθανό είναι ότι θα ξεκινήσουν και πάλι να σκάβουν, προσπερνώντας το σταθμό Παπάφη.

Tags:
No comments yet.