Σιμόπουλος: Δεν υπάρχει τρόπος να μείνουν οι αρχαιότητες στη Βενιζέλου

Feb 11th, 2013

Voria.gr, 11.02.2013

«Δεν υπάρχει τρόπος να μείνουν εκεί οι αρχαιότητες και να έχουμε μετρό το 2016-17» τόνισε ο γγ Δημοσίων Έργων, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο απένταξης του έργου

Για τον κίνδυνο απένταξης του Μετρό Θεσσαλονίκης προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, επιχειρώντας να εξηγήσει το φάσμα των συνεπειών για την πόλη και το έργo, από τη μη μεταφορά των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου.

Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει τρόπος να μείνουν εκεί οι αρχαιότητες και να έχουμε μετρό το 2016-17. Δεν υπάρχει τεχνικός τρόπος, θα πάει χρόνια πίσω το έργο. Αν διατηρήσουμε τις αρχαιότητες στο σημείο, θα υπάρξει ανάγκη επιπλέον εκτεταμένων αρχαιολογικών ανασκαφών».

Σχετικά με μεγάλες αρχαιολογικές ανασκαφές, ανέφερε πως «το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης είναι ένα συγκοινωνιακό έργο. «Δεν είναι έργο ανασκαφικό, ας πάνε παρακάτω να σκάψουν και να βρουν την Εγνατία» σημείωσε.

«Έχουμε δώσει 100 εκατομμύρια μέχρι τώρα. Είναι τρομακτικό νούμερο. Κινδυνεύουμε όχι μόνο να απενταχθεί το έργο. Πείτε ότι καταργούμε το σταθμό της Βενιζέλου. Πρέπει να επανασχεδιαστούν όλοι οι σταθμοί στη δυτική πτέρυγα της πόλης, όπου βέβαια έχουμε θέματα γιατί: θα έχουμε την υπέρβαση της μέγιστης χωρητικότητας, αυξημένους συνολικούς χρόνους μετακίνησης, θα έχουμε αυξημένους χρόνους εκκένωσης, θα έχουμε μεταξύ δύο σταθμών 1.150 μέτρα απόσταση ενώ το μέγιστο είναι 800 μέτρα. Δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσω υψηλούς τόνους, γιατί νομίζω ότι είμαστε μπροστά σε έναν ακόμα διαχωρισμό της πόλης, έναν διαχωρισμό ο οποίος πιθανώς να μας κάνει να χάσουμε κονδύλια, να έχουμε φαινόμενα όπως η υποθαλάσσια», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της δημοτικής αρχής της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σιμόπουλος σχολίασε ότι «βλέπει όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων» και αν χρειαστεί, θα μιλήσει και με τους 50 δημοτικούς συμβούλους.

 

No comments yet.