Σιμόπουλος: Οι αρχαιότητες πρέπει να φύγουν από τον σταθμό Βενιζέλου! Το μετρό θα πάει χρόνια πίσω!

Feb 9th, 2013

Thestival.gr, 09.02.2013

Κατηγορηματικός είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων ¨Εργων, Στράτος Σιμόπουλος, σε ότι αφορά τη μεταφορά των αρχαιοτήτων…

από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό, στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάπγκη να μεταφερθούν οι αρχαιότητες από το σημείο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, το έργο «θα πάει χρόνια πίσω».

«Δεν υπάρχει τρόπος να μείνουν εκεί οι αρχαιότητες και να έχουμε μετρό το 2016-17. Δεν υπάρχει τεχνικός τρόπος, θα πάει χρόνια πίσω το έργο. Αν διατηρήσουμε τις αρχαιότητες στο σημείο, θα υπάρξει ανάγκη επιπλέον εκτεταμένων αρχαιολογικών ανασκαφών. Αν πάλι καταργήσουμε τον σταθμό, πρέπει να ανασχεδιαστούν όλοι οι σταθμοί στη δυτική πτέρυγα κι αυτό θα άλλαζε όλο τον σχεδιασμό. Έχουμε δώσει 100 εκατομμύρια και υπάρχει κίνδυνος να απενταχθεί το έργο» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τις ανασκαφές σχολίασε: «Αν θέλουν να κάνουν ανασκαφές ας πάνε παρακάτω να σκάψουν και να βρουν την αρχαία Εγνατία. Το μετρό είναι κατασκευαστικό έργο, όχι αρχαιολογικό».

 

No comments yet.