Στην εντατική το Μετρό, λένε οι εργαζόμενοι

Apr 29th, 2013

Voria.gr, 29.04.2013

Της Κατερίνας Καρίκη

Με προσφυγή κατά της εταιρείας απειλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που γίνουν νέες προσλήψεις

Με προσφυγή κατά της εταιρείας απειλεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που γίνουν νέες προσλήψεις. Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δεν έχουν στα άμεσα σχέδιά τους κατάληψη εργοταξίων. Ωστόσο, σημείωσαν ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν.

«Το έργο είναι στην εντατική, κανείς δεν μπορει να επιβεβαιώσει πότε θα παραδοθεί το μετρό», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων Χάρης Κυπριανίδης, για να προσθέσει πως πριν το 2019-2020, δεν είναι εφικτό χρονικά να παραδοθεί. Μάλιστα, όπως σημείωσε, αυτή τη στιγμή μόνο το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας δουλεύει σε ικανοποιητικό βαθμό, ενώ τα άλλα είτε υπολειτουργούν είτε δεν έχουν παραδοθεί ακόμα. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε πως, «το 80% της ΑΕΓΕΚ εξαγοράστηκε με συνολικό κόστος 1 ευρώ».

Αναφορικά με το θέμα των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, εκτίμησε ότι δημιουργήθηκε τεχνιέντως και πως οι ανασκαφές δεν πρόκεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2015.

Για το θέμα της μεταφοράς του ΣΜΑ, ο κ. Κυπριανίδης δήλωσε πως δεν πρόκειται να γίνουν οι εργασίες οι οποίες κοστίζουν 200.000 και τελικά κοστολογήθηκαν στις 51.000.

«Να κοιτάξουν να λύσουν τα σημαντικά προβλήματα και όχι να μειώνουν τους μισθούς μας, οι οποίοι από το 2008 δεν έχουν την παραμικρή αύξηση», υπογράμμισε ο κ. Κυπριανίδης.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό είναι επιφυλακτικοί και για τα όσα θα ακολουθήσουν με την Άκτωρ, για την οποία όπως ανέφεραν δεν έχει άνεση χρηματοδοτική.

 

No comments yet.