Στο πλευρό των εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης ο Αλ. Τσίπρας

Feb 27th, 2013

Ναυτεμπορική, 27.02.2013

Στο πλευρό των εργαζομένων του μετρό της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι προχωρούν από αύριο σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, τάχθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο στον σταθμό της οδού Βενιζέλου.

«Το έργο πρέπει να προχωρήσει με παράλληλη ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων», είπε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι για να προχωρήσει χρειάζεται σεβασμός στους εργαζομένους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας να απολύσει 400 άτομα, η οποία, όπως υποστηρίζουν, ενδέχεται να υποκρύπτει σχέδιο επαναπρόσληψής τους αργότερα με κατώτερες αποδοχές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η εταιρεία προφανώς ταυτίζεται με ανάλογες πρακτικές εργοδοτών για τη συμπίεση του εργασιακού κόστους «που ονομάζουν εσωτερική υποτίμηση» και «είναι απαίτηση της τρόικας εσωτερικού και της τρόικας εξωτερικού».

«Θα ερευνήσουμε αν πρόκειται για διαδικασία, μεθοδευμένη, απολύσεων και προσλήψεων για τις ίδιες θέσεις, με τον μισθό τον εξευτελιστικό των 500 ευρώ"», πρόσθεσε

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στη συνέχεια στον χώρο του εργοταξίου και στις αρχαιότητες που βρέθηκαν εκεί, από τον διευθυντή του έργου Γ. Κωνσταντινίδη.

«Το γεγονός ότι βρέθηκαν αρχαία αναβαθμίζει το έργο και τη σημασία του» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως στην Αθήνα, η ίδια εταιρεία, «σε άλλες εποχές βέβαια, και δεν βγήκε έξω από τα χρονοδιαγράμματα και αναδείχθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα». «Αυτό», κατέληξε, «θα πρέπει να γίνει και στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

No comments yet.