ΣΤΡ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Προτεραιότητα το μετρό Θεσσαλονίκης

Nov 12th, 2012

Μακεδονία, 09.11.2012

Την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη διαχείριση των προβλημάτων και καθυστερήσεων που έχουν παρουσιαστεί στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ο γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

 
Ο κ. Σιμόπουλος επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις εξελίξεις όσον αφορά την ανάπτυξη των γραμμών του μετρό και του τραμ στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη. Ο γ.γ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και τόνισε ότι το υπουργείο Υποδομών στηρίζει έμπρακτα τα έργα της «Αττικό Μετρό». Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» Χρήστος Τσίτουρας επισήμανε ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει με συστηματικό τρόπο στην ωρίμανση σημαντικών νέων έργων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι έτοιμη για δημοπράτηση αυτών στο πλαίσιο του επόμενου ΕΣΠΑ, αναζητώντας σχετική χρηματοδότηση.
Η ενημέρωση για το μετρό Θεσσαλονίκης αφορούσε κυρίως την πρόοδο του διαγωνισμού δημοπράτησης της επέκτασης προς Καλαμαριά και τις μελέτες για την ωρίμανση των νέων επεκτάσεων προς Σταυρούπολη, για την οποία αναμένεται η δημοπράτηση των μελετών στις αρχές του 2013, καθώς και προς Εύοσμο, για την οποία προχωρούν οι διαγωνισμοί για την ανάθεση των τοπογραφικών και γεωτεχνικών ερευνών.
 

No comments yet.