Συνάντηση Μπουτάρη – Ρέππα

Feb 16th, 2011
Το ΒΗΜΑ-online,16.02.2011
Του Αχιλλέα Χεκίμογλου
«Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ πέντε υπουργείων θα υπογραφεί εντός των ημερών για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού των συγκοινωνιακών υποδομών της ευρύτερης Θεσσαλονίκης». Αυτό σημείωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, κ. Δημ. Ρέππας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Ι. Μπουτάρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπου ήταν παρούσα σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι οι προτάσεις για το εν λόγω στρατηγικό σχέδιο βρίσκονται υπό αξιολόγηση από το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι «θα ληφθεί υπόψη και η επικαιροποίηση του ρυθμιστικού σχεδίου της συμπρωτεύουσας, το οποίο εκπόνησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση σύντομα».

Ο κ. Ρέππας ενημέρωσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι «εξετάζεται η τροποποίηση των διατάξεων για τους χώρους στάθμευσης, ούτως ώστε η δεύτερη πόλη της χώρας να μπορεί να αναλάβει την κατασκευή τους».

Ακόμη, αναφορικά με το μετρό, ο υπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι «έχουν επιλυθεί αρκετά προβλήματα, που αντιμετώπιζε η κατασκευή της βασικής γραμμής», είπε ότι «προχωρά η δημοπράτηση της γραμμής προς Καλαμαριά» και συμπλήρωσε ότι «πλέον το βάρος της προσοχής του Υπουργείου θα πέσει στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Tags:
No comments yet.