Συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ και το Μετρό Θεσσαλονίκης

Feb 8th, 2013

Capital.gr, 08.02.2013

Με τους εργαζόμενους στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) και στα έργα του Μετρό συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ, με επικεφαλής τον συντονιστή της Κ.Ε. Δημήτρη Βίτσα, στην οποία μετείχαν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμμανατίδης, Ιωάννα Γαϊτάνη και κομματικά στελέχη.

   
Ο κ. Βίτσας εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΥΑΘ κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρίας και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη ένα μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με αιχμή την ΕΥΑΘ.

   
Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Μετρό η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ διαπίστωσε ότι υπάρχει πλήρης αρρυθμία στην εξέλιξη του έργου και κακοδιαχείριση με ευθύνες της κατασκευάστριας εταιρίας και της κυβέρνησης. Ο κ. Βίτσας είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή για τα προβλήματα στο Μετρό και τάχθηκε εναντίον του σχεδίου για απόλυση περίπου 300 εργαζομένων, οι οποίοι θα επαναπροσληφθούν αργότερα με τις μισές αποδοχές. Τις χαρακτήρισε "μαϊμού" τέτοιου είδους απολύσεις και σημείωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν και οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να πληρώνονται όπως μέχρι τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

No comments yet.