Συνομιλίες τραπεζών με επενδυτή για την ΑΕΓΕΚ

Jun 13th, 2008
Η Ναυτεμπορική, 10.06.08

ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ με υποψήφιο επενδυτή βρίσκονται οι πιστώτριες τράπεζες (Alpha και Πειραιώς) που έχουν αναλάβει και τη διοίκηση της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΕΓΕΚ [GCEr.AT] Σχετικά άρθρα . Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την τεχνική εταιρεία Αφοί Μαρούλης.
Publish Post
Η ίδια η ΑΕΓΕΚ σε μια σύντομη ανακοίνωσή της χθες ανέφερε ότι «η εταιρεία δεν μετέχει σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές, όμως γνωρίζει από τις πιστώτριες τράπεζες ότι έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον και έχει παράσχει τις οικονομικής φύσεως πληροφορίες που της ζητήθηκαν από τις εν λόγω τράπεζες».

Σημειώνεται σχετικά ότι οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες Ελληνική Τεχνοδομική [HELr.AT] Σχετικά άρθρα και J&P Αβαξ οι οποίες με βάση κάποιες πληροφορίες έχουν επιδείξει και αυτές ενδιαφέρον για την ΑΕΓΕΚ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρονται για την ίδια την εταιρεία, αλλά για το μεγάλο έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η ΑΕΓΕΚ συμμετέχει στην κατασκευάστρια κοινοπραξία. Πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται στην κατασκευαστική αγορά η όποια εξέλιξη σχετικά με την ΑΕΓΕΚ με δεδομένο ότι είναι ιδιαίτερα φορτωμένη με υποχρεώσεις που φθάνουν τα 552 εκατ. ευρώ.

Tags:
No comments yet.