Σχέδιο για ξεπούλημα του στρατοπέδου Π.Μελά βλέπει ο Δ.Παπαδόπουλος

Feb 1st, 2013

Voria.gr, 01.02.2013

Το στρατόπεδο Παύλου Μελά δεν πωλείται ούτε σαλαμοποιείται τονίζει ο δήμαρχος της περιοχής, με αφορμή την απόφαση παραχώρησης χώρου για να τοποθετηθούν οι αρχαιότητες που εντοπίστηκαν στο μετρό

Το στρατόπεδο Παύλου Μελά δεν πωλείται ούτε σαλαμοποιείται τονίζει ο δήμαρχος της περιοχής Διαμαντής Παπαδόπουλους, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Άμυνας να παραχωρήσει στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού επτά στρέμματα και δύο κτήρια από το πρώην στρατόπεδο, προκειμένου να στεγαστούν οι αρχαιότητες που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος αφήνει σαφείς αιχμές πως η απόφαση του υπουργείου Άμυνας υποκρύπτει βούληση για παραχώρηση του στρατοπέδου, το οποίο διεκδικεί ο δήμος, που έχει ήδη εκπονήσει σχετική μελέτη ανάπλασης.

«Το πρώην στρατόπεδο ανήκει στους κατοίκους των Δυτικών συνοικιών και μόνο. Ούτε πωλείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε παραχωρείται, αλλά ούτε και σαλαμοποιείται», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας πως «τα τελευταία 20 χρόνια ο δήμος μας παλεύει για την απόδοσή του στην κοινωνία, έχει επεξεργαστεί δεκάδες μελετητικές προτάσεις, πετυχαίνοντας την ένταξή του στο ρυθμιστικό πλαίσιο Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικό πάρκο».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει πως η κυβέρνηση, με πρακτικές πολιτικού ετσιθελισμού, αλαζονείας και αυταρχισμού ετοιμάζεται να μοιράσει το στρατόπεδο. «Το στρατόπεδο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οποιαδήποτε ευκαιριακά σχέδια θα μας βρουν απέναντι. Εμείς ζούμε ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους, εμείς νοιαζόμαστε, τους πονάμε, εμείς ξέρουμε πως θα τους αξιοποιήσουμε. Στους μεσίτες λοιπόν του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στους επίδοξους κυβερνητικούς καλοθελητές που θέλουν να το διαχειριστούν τους απαντούμε ότι το πρώην στρατόπεδο ανήκει στην κοινωνία και στο δήμο. Αυτοί θα αποφασίσουν για το μέλλον και την τύχη του. Κανένας δεν μπορεί να συζητάει για την πόλη χωρίς την ίδια την πόλη. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για μας χωρίς εμάς. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το στρατόπεδο Παύλου Μελά ένα νέο Στρεμπενιώτη», τόνισε.

Να σημειωθεί πως η υπογραφή παραχώρησης των χώρων στο στρατόπεδο, όπου θα φιλοξενηθούν οι αρχαιότητες, αναμένεται να μπει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

 

No comments yet.