«Τεχνικά βιώσιμη» η απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Apr 3rd, 2013

Καθημερινή, 03.04.2013

«Τεχνικά βιώσιμη» θα μπορούσε να είναι μια λύση, που προβλέπει την ολική απόσπαση και μερική επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση σχετικής πρότασης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/ Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) για το θέμα των αρχαίων, το οποίο έχει διχάσει τους Θεσσαλονικείς.

Σύμφωνα με τον κ.Σιμόπουλο, στις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το επιπλέον κόστος και η ενδεχόμενη χρονική επιβάρυνση από την εφαρμογή της πρότασης του ΤΕΕ/ΤΚΜ (σ.σ. η οποία προβλέπει προσωρινή απόσπαση των αρχαιοτήτων και επανατοποθέτηση του μεγαλύτερου μέρους αυτών -ποσοστού έως και 95%- στον φυσικό τους χώρο, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού).

«Αναρωτιέμαι αν ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αποδεχτεί την πρόταση και θα σταματήσει να στηρίζει την άποψη ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να αποσπαστούν και πρέπει να εκτεθούν ακριβώς στη θέση όπου αποκαλύφθηκαν», σημείωσε και διευκρίνισε ότι αναμένεται και η σχετική πρόταση ομάδας εργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

No comments yet.