Τι αναφέρει το περίφημο έγγραφο του μηχανικού για το μετρό

May 25th, 2011
Salonicanews.gr, 25.05.2011
Εσωτερικό έγγραφο της κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, επικαλέστηκε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, και βουλευτής της Ν.Δ., Κ. Γκιουλέκας.

Το θέμα παρουσίασε το “salonicanews” στη χθεσινή ανταπόκριση από το δημοτικό μέγαρο. Το έγγραφο φέρει συγκεκριμένους αριθμούς πρωτοκόλλου με τους οποίους εστάλη στην εταιρία Αττικό Μετρό πριν από δέκα ημέρες.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, που αποτελεί την έκθεση του αρχιμηχανικού που επιβλέπει το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, -όπως μάλιστα παραδέχτηκε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας όταν ρωτήθηκε από τον Κ. Γκιουλέκα αν το έγγραφο ισχύει-, ο επιβλέπων αρχιμηχανικός επισημαίνει καθυστερήσεις, δεσμεύσεις και διακοπές των εργασιών στους περισσότερους σταθμούς της πόλης. Την ίδια ώρα που εκπρόσωποι της εταιρίας που έδωσαν το «παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο, έκαναν λόγο για το έργο του Μετρό που προχωρά με «ταχείς ρυθμούς».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο, δεσμεύονται, δηλαδή σταματούν, οι εργασίες στους παρακάτω σταθμούς: Συντριβανίου, Παπαφειου, Πανεπιστημίου, Φλέμινγκ, Αναλήψεως, Ευκλείδη, ενώ το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων εξακολουθεί να παραμένει και να καθυστερεί τις εργασίες.

Για «γαϊτανάκι εμπαιγμού» έκανε λόγο ο Κ. Γκιουλέκας, ο οποίος ανέφερε πως εκπρόσωποι της εταιρίας και πολιτική ηγεσία μιλούν για επέκταση του Μετρό, την ώρα που δεν έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωσή της η βασική γραμμή.

«Το μόνο που ζητάμε ως πολίτες αυτής της πόλης είναι να μας ενημερώσετε για το πότε η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει αυτό το έργο. Μέχρι στιγμής, βλέπουμε μόνο έναν ατελείωτο εμπαιγμό και η Κυβέρνηση χρυσώνει το χάπι εξαγγέλλοντας επεκτάσεις του Μετρό, την ώρα που η βασική γραμμή προχωρεί με ρυθμούς χελώνας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags:
No comments yet.