ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ … Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Dec 12th, 2007

Δελτίο τύπου Δήμου Θεσσαλονίκης, 10.12.07

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ … Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ 2012 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Για την εξέλιξη του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος από τον πρόεδρο της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Γ. Γιαννή. Η συνάντηση του Δημάρχου με τους υπεύθυνους κατασκευής του έργου πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) στο εργοτάξιο της περιοχής Συντριβανίου και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του βασικού σκέλους του έργου (γραμμή Ν. Σ. Σταθμός- Πυλαία) εξακολουθεί εστιάζεται το έτος 2012 όταν η Θεσσαλονίκη θα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία του έργου, ένα έργο που μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνει και την κατασκευή τεσσάρων μεγάλων πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

«Το μετρό της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα είναι περισσότερο εξελιγμένο τεχνολογικά από αυτό των Αθηνών, ενώ καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να περιοριστεί η όχληση των Θεσσαλονικέων στα κατά τόπους εργοτάξια. Ειδικότερα στον κόμβο της οδού Βενιζέλου, μέσα στο επόμενο εξάμηνο και οι έξι λωρίδες της οδού Εγνατίας θα δοθούν σε κυκλοφορία, ανακουφίζοντας την εμπορική κίνηση της περιοχής, ενώ σταδιακά θα αποκαθίσταται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του έργου. Καλώ τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης να επιδείξουν υπομονή, διότι το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει τη λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης ».

Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταλήγοντας ανέφερε ότι η χρηματοδότηση των επεκτάσεων του μετρό προς την Καλαμαριά και τους δυτικούς Δήμους είναι εξασφαλισμένη από το Δ’ ΚΠΣ.

Tags:
No comments yet.