Το μετρό αλλάζει την κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη

May 2nd, 2009
Ελευθεροτυπία, 01.05.09

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 4 Μαΐου στην Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, λόγω εργασιών του Μετρό.

Οι εργασίες είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν δέκα μέρες. Αφορούν γεωτρήσεις και εγκατάσταση οργάνων γεωμηχανικής και δομητικής παρακολούθησης του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού, στην περιοχή της σήραγγας μεταξύ των Σταθμών Αγίας Σοφία και Σιντριβάνι.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες περιλαμβάνουν κατάληψη της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας προς ανατολικά μεταξύ του πεζόδρομου της οδού Δημητρίου Γούναρη και της οδού Καμβουνίων. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς την οδό Αγαπηνού θα γίνεται κανονικά.
Κατάληψη της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας προς δυτικά, μεταξύ του πεζόδρομου της οδού Κ.Μελενίκου και της οδού Δ.Γούναρη. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς την οδό Παναγίας Δεξιάς θα γίνεται κανονικά.
Κατάληψη των αριστερών λωρίδων και των δύο ρευμάτων μεταξύ του πεζοδρόμου της οδού Δ.Γούναρη και της Καμβουνίων. Κατάληψη της μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας προς ανατολικά μεταξύ του πεζοδρόμου της οδού Δημ.Γούναρη και της Καμβουνίων. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, του ιδίου ρεύματος πορείας, εκατέρωθεν του χώρου των εργασιών.
Κατάληψη της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας προς δυτικά από το ύψος του Ιερού Ναού Παναγίας Δεξιάς και της οδού Ιασωνίδου.

Tags:
No comments yet.