Το μετρό θα φτάσει μέχρι τη Μίκρα

Nov 9th, 2008
Μακεδονία, 08.11.08

Στην περιοχή της Μίκρας και συγκεκριμένα σε έκταση 130 στρεμμάτων που αποδέσμευσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πρόκειται τελικά να κατασκευαστεί ο τερματικός σταθμός της γραμμής επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά μήκους 6 χλμ. Την πρόταση, που έγινε δεκτή, κατέθεσε ο δήμος Καλαμαριάς στην εταιρεία Αττικό Μετρό, μετά την ανακοίνωση της αποδέσμευσης του χώρου, που ήταν χαρακτηρισμένη για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η διοίκηση της Αττικό Μετρό δέχθηκε την πρόταση, η οποία σημειωτέον διευκολύνει και την επέκταση προς το αεροδρόμιο και αποφάσισε να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την επέκταση της γραμμής για την Καλαμαριά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη έπειτα από αίτηση της Αττικό Μετρό και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου καθορίστηκαν οι θέσεις των σταθμών και ονομάσθηκαν (Καλαμαριά – Αρετσού – Ν. Κρήνη – Μίκρα).

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ

Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η τοπογραφική μελέτη της περιοχής και προσαρμόσθηκε μέσα σε αυτήν και η μελέτη της οδού Πόντου, την οποία έχει συντάξει η τεχνική υπηρεσία του δήμου, ενώ εκπονείται η γεωλογική μελέτη. Μάλιστα, ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες των 19 γεωτρήσεων βάθους 40 μέτρων στις περιοχές των σταθμών και του άξονα του μετρό.

Παράλληλα, συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης επέκτασης του μετρό, μετά την έγκριση της οποίας θα γίνει η απαλλοτρίωση της περιοχής.
Με πρόταση πάντως του δήμου Καλαμαριάς, ο Οργανισμός Θεσσαλονίκης καθόρισε “χρήσεις και όρους δόμησης για την κατασκευή αμαξοστασίου μετρό και σταθμού μετεπιβίβασης στην περιοχή της Μίκρας”, ενώ αναμένεται η απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η επέκταση προς Καλαμαριά θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 460 εκατομμύρια ευρώ.

Φ.Σ.

Tags:
No comments yet.