Το μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να φτάσει στο αεροδρόμιο

Oct 14th, 2007
Ελευθεροτυπία, 05.10.07
Του Ν. Φωτ.
«Να πάτε αεροδρόμιο»! Πρώτης προτεραιότητας ζητήματα θεωρεί τη σύνδεση του μετρό με τον αερολιμένα «Μακεδονία» και την υπόγεια επικοινωνία με τον σιδηροδρομικό σταθμό, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τόσκας.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ είχε χθες σύσκεψη με τον αντινομάρχη Συγκοινωνιών Γιάννη Παλαιστή, τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Θόδωρο Αθανάσαρο και στελέχη της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», που εποπτεύει την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας, Νίκος Σιδέρης, τους ενημέρωσε για την ώς τώρα πορεία των έργων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται από τη σύμβαση.

Εκτιμήθηκε ακόμη ότι τα Χριστούγεννα θα έχουν περαιωθεί οι πρόδρομες εργασίες ώστε να εγκατασταθούν οι «μετροπόντικες» στο εργοτάξιο του σιδηροδρομικού σταθμού, απ’ όπου θα κινούνται παράλληλα ανοίγοντας τις σήραγγες. Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ έθεσε από την πλευρά του μια σειρά ζητημάτων προς τον εκπρόσωπο της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», όπως τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφαλή διέλευση των πεζών γύρω από τους χώρους των εργοταξίων, την κατά το δυνατόν ανεμπόδιστη διέλευση των αστικών λεωφορείων κατά μήκος της Εγνατίας οδού και την ταχεία ανάπτυξη όλων των εργοταξίων. Επισήμανε ακόμη ότι θεωρεί πρώτης προτεραιότητας ζήτημα τη σύνδεση του μετρό με το αεροδρόμιο «Μακεδονία», κάτι που δεν περιλαμβάνεται στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά και την απ’ ευθείας υπόγεια σύνδεση του τερματικού σταθμού του μετρό με το σιδηροδρομικό σταθμό.

Συζητήθηκαν, επίσης, τα θέματα των επεκτάσεων καθώς και του συνδυασμού του μέσου σταθερής τροχιάς με το δίκτυο των αστικών λεωφορείων.

Ακολούθησε επίσκεψη στο κεντρικό εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται μπροστά στο σιδηροδρομικό σταθμό και κυρίως στους υποδοχείς του μετροπόντικα, του κυρίως σταθμού και ελιγμού των συρμών.

Tags:
No comments yet.