“Το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να είναι έτοιμο πριν το 2019”

Apr 29th, 2013

Thestival.gr, 29.04.2013

«Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι στην εντατική, είναι σαν να αναπνέει με τη βοήθεια μηχανήματος. Τα εργοτάξια είναι νεκρά, δεν δουλεύει κανένα…

παρά μόνον της Αγίας Σοφίας. Αισίως φτάσαμε στο 2013 και το έργο ακόμη κι αν ξεκινήσουν αύριο οι εργασίες, δεν πρόκειται να λειτουγήσει πριν το 2019-20». Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό, Χάρης Κυπριανίδης, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο μετρό της Θεσσαλονίκης.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στο Φοίνικα. Όπως λένε, παρότι έχουν δοθεί τα χρήματα για την απαλλοτρίωση, ο σταθμός δεν απελευθερώθηκε και οι εργασίες δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

Σχετικά με τις αρχαιότητες στο σταθμό της Βενιζέλου, ο κ. Κυπριανίδης σχολίασε: «Όλοι θέλουμε το καλό της πόλης και των αρχαιοτήτων, αλλά οι τελευταίες πρέπει να αποσπαστούν και τα επανατοποθετηθούν. Δεν είναι πρόβλημα του μετρό οι οι αρχαιότητες, δεν πρέπει ορισμένοι να εκμεταλλεύονται το θέμα¨.
Τέλος, σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στο αρχαιολογικό κομμάτι του έργου, το Σωματείο ανέφερε ότι δεν θα ανεχτεί να γίνουν προσλήψεις με 500 ευρώ και ότι προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Κουμάντο κάνουν οι δικηγόροι. Θέλουν μισθούς 500 ευρώ. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει με 500 ευρώ. Από το 2008 κι επειτα δεν έγινε καμία αύξησή. Τώρα δουλεύουν στο μετρό συνολικά 400 άτομα» τόνισε ο κ. Κυπριανίδης.

No comments yet.