Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι πολύ σημαντικό έργο και πρέπει να προχωρήσει “πάση θυσία”

Apr 2nd, 2013

Thestival.gr, 01.04.2013

Δημοσκόπηση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η εφημερίδα «Δημοκρατία», από την οποία και…
προέκυψε, μετά από ανάλογη ερώτηση, πως το έργο του μετρό είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο για τη Θεσσαλονίκη. Επικρατούσα, μάλιστα, είναι η άποψη πως το έργο αυτό είναι το μεγαλύτερο υπό κατασκευή έργο της χώρας μας. Στην ερώτηση "Ποιους τομείς της τοπικής οικονομίας θα τονώσει περισσότερο το έργο όταν ολοκληρωθεί", ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Πολεοδομικό Συγκρότημα συμφώνησαν στην "Αγορά ακινήτων" και στο "Εμπόριο της πόλης", ενώ ακόμη συμφώνησαν, σε αντίστοιχη ερώτηση, πως το μετρό θα έχει οφέλη για τους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και για το πολεοδομικό συγκρότημα συνολικά.

Στην ερώτηση: "Πρόσφατα κατά την διάρκεια εργασιών στον σταθμό της Βενιζέλου, βρέθηκαν αρχαία με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες για το έργο. Υπάρχουν δυο απόψεις: Η μια του κ. Σιμόπουλου Γ.Γ. Δημοσίων Έργων και της κατασκευάστριας εταιρείας (Αττικό Μετρό) που ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει βιώσιμη τεχνική λύση που να επιτρέπει όλο το εύρημα να παραμείνει στη θέση που βρέθηκε. Και του κ. Μπουτάρη, Δημάρχου Θεσσαλονίκης και άλλων φορέων που ισχυρίζονται πως υπάρχει τεχνική λύση. Ποιος κατά τη γνώμη σας έχει δίκιο;", και ο Δήμος και το Πολεοδομικό συγκρότημα καταλήγουν πως το δίκιο βρίσκεται κάπου στη μέση. Η τελευταία ερώτηση της δημοσκόπησης, έθεσε το δίλλημα μετρό η αρχαία, όπου και εδώ Δήμος και Πολεοδομικό Συγκρότημα συμφώνησαν στο συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του μετρό "πάση θυσία".

Μετά την ολοκλήρωση και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εφημερίδας "Δημοκρατία" για το μετρό Θεσσαλονίκης, ο Σ. Σιμόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αποτυπώνουν και επιστημονικά την εντύπωση που αποκομίζουμε στις επαφές μας με τους πολίτες. Το Μετρό είναι πολύ σημαντικό έργο για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και πρέπει να προχωρήσει «πάση θυσία». Βέβαια, η ισοπαλία στην ερώτηση για το ποιος έχει δίκιο εκφράζει μια παρότρυνση να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ανάδειξης όλων των ευρημάτων, επί τόπου, στο σταθμό της Βενιζέλου. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς όμως, η μόνη λύση που φαίνεται να υπάρχει είναι η απόσπασή τους και η τοποθέτηση μόνο ενός τμήματος στο χώρο του σταθμού, κάτι το οποίο ποτέ δεν αποκλείσαμε. Εν πάση, όμως, περιπτώσει είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τις οδηγίες του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.»

 

No comments yet.