Το στοίχημα με τον μετροπόντικα

Aug 24th, 2008
alpha tv, 24.08.08

Μετά από δίμηνη διακοπή των εργασιών ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες, παραμονή των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης τα έργα της κατασκευής του μετρό στην Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο είχε οικονομικά προβλήματα και την εβδομάδα του 15άυγουστου την αγόρασε η Ιόνιος Κατασκευαστική. Η νέα εταιρεία πλήρωσε προσωπικό και υπαλλήλους και όλα πήραν τον δρόμο τους, στόχος τώρα είναι μέχρι τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης ο μετροπόντικας να αρχίσει να σκάβει τη σήραγγα.
Την ίδια στιγμή, οι θεσσαλονικείς ταλαιπωρούνται στους δρόμους της πόλης. Οι παγίδες που κρύβουν τα έργα του μετρό είναι πολλές. Οδηγοί και πεζοί κυκλοφορούν κάνοντας παρακάμψεις.
Ένα απέραντο εργοτάξιο είναι τα τελευταία χρόνια η πόλη. Αρκετές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, ενώ τα ατυχήματα είναι καθημερινά με τις καθυστερήσεις των έργων τα προβλήματα μεγαλώνουν. Σε μία είσοδο του μετρό στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις μελέτες υπάρχει το παλιό εβραϊκό νεκροταφείο. Η ισραηλινή κοινότητα βρίσκεται σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, ώστε αν βρεθεί κάποιος τάφος να μεταφερθεί στο νέο νεκροταφείο της Σταυρούπολης.
Με την εξαγορά της εταιρείας ανοίγει ο δρόμος για να γίνουν και οι 3 σταθμοί του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα αυτοί της Αγίας Παρασκευής, του Χολαργού και του Νομισματοκοπείου.

Tags:
No comments yet.