Το 2018 όλο το δίκτυο του μετρό

Jan 4th, 2011
Μακεδονία, 04.01.2011
Νέο χρονοδιάγραμμα έργων από τον αρμόδιο υπουργό Γ. Μαγκριώτη
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Εντός του 2011 θα έχουν αναπτυχθεί όλα τα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης, το 2015 θα λειτουργήσει η κεντρική γραμμή και η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ το 2018 θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη ολόκληρο το δίκτυο με τη δυτική Θεσσαλονίκη.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφτηκε χθες το πρωί το εργοτάξιο “Ευκλείδη”, για να ανταλλάξει ευχές με τους εργαζόμενους. Στον σταθμό του Ευκλείδη αναμένεται να φθάσει στο τέλος Φεβρουαρίου ο πρώτος μετροπόντικας, ο οποίος αυτή την περίοδο σκάβει κάτω από την περιοχή του Παπάφειου, και στα τέλη Μαρτίου θα φθάσει και ο δεύτερος μετροπόντικας. Εκεί τα μηχανήματα ολομέτωπης διάνοιξης σηράγγων θα μείνουν κάποιο διάστημα για συντήρηση, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους ανατολικά. “Είναι ανάγκη να κλείσει η δεύτερη δεκαετία του αιώνα με τα μέσα σταθερής τροχιάς σε πλήρη ανάπτυξη. Μόνο έτσι μπορεί η Θεσσαλονίκη να γίνει οικονομικό, πολιτιστικό κέντρο, με πολλές θέσεις απασχόλησης και κοινωνική συνοχή”, δήλωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Επαναπρόσληψη για 37 εργαζόμενους
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στις απολύσεις 37 εργαζομένων που έκανε η ανάδοχος κοινοπραξία παραμονές Χριστουγέννων, διαβεβαιώνοντας ότι θα επαναπροσληφθούν, για να απασχοληθούν στον αρχαιολογικό τομέα. Εκπρόσωπος της κοινοπραξίας υπογράμμισε ότι ήδη επέστρεψαν τρία άτομα και το επόμενο διάστημα θα προσληφθούν περισσότεροι στο αρχαιολογικό έργο του σταθμού Αγίας Σοφίας, όπου θα προστεθεί βάρδια εργασίας. “Εκατοντάδες εργάζονται στο μετρό, τόσο στις αρχαιολογικές ανασκαφές όσο και στην κατασκευή της κεντρικής γραμμής, και πολλές εκατοντάδες θα εργαστούν τους προσεχείς μήνες με την ανάπτυξη των υπολοίπων εργοταξίων και όταν θα έχουμε επέκταση στην Καλαμαριά”, τόνισε ο κ. Μαγκριώτης, προσθέτοντας ότι “οι εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους θα απορροφηθούν στα νέα κατασκευαστικά μέτωπα ή στις νέες βάρδιες που αναπτύσσει η αρχαιολογική υπηρεσία για να επιταχυνθούν οι ανασκαφές και να ολοκληρωθούν γρήγορα οι σταθμοί”.

Tags:
No comments yet.