Υδράργυρος σε έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη – Κατεπείγουσα έρευνα

Mar 17th, 2012

ΝΕΤ, 16.03.2012

Το ρεπορτάζ της ΝΕΤ για το συμβάν.

Υδράργυρος σε έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη – Κατεπείγουσα έρευνα

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι εντοπίστηκε υδράργυρος σε στερεά μορφή σε εργοτάξιο του μετρό της Θεσσαλονίκης. Ο σταθμός σφραγίστηκε και οι 220 εργαζόμενοι που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με το επικίνδυνο χημικό στοιχείο, υποβάλλονται από σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την κοινοπραξία, αναμένεται σχέδιο δράσης για το πώς θα καθαρίσει ο χώρος και θα διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των εργασιών. Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Θα ερευνηθούν τα αδικήματα της έκθεσης κατά συρροή και της κοινώς επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Δευτέρα, στη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και σε βάθος 4,5 μ. από την επιφάνεια, βρέθηκαν ακανόνιστου σχήματος σφαιρίδια, μικρού διαμετρήματος, από υδράργυρο.

Η κοινοπραξία απέκλεισε το χώρο και διέκοψε όλες τις εργασίες στο εργοτάξιο, ενώ ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία, που δραστηριοποιείται στον τομέα εξυγίανσης ρυπασμένων εδαφών και υπόγειων νερών, τον έλεγχο και την ασφαλή απομάκρυνση των ύποπτων σφαιριδίων.

Για πολύ μικρές ποσότητες που δεν εμπνέουν καμία ανησυχία για την ασφάλεια των εργαζομένων, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης.

No comments yet.