ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Feb 1st, 2013

Αττικό Μετρό, 01.02.2013

Όπως είχε προαναγγελθεί, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συνεχίζοντας την πολυετή συνεργασία τους προχωρούν σήμερα Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στην υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης για το έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε

€ 200.000.000 και αποτελεί τη β΄ δόση της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το ανωτέρω έργο. Παράλληλα, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σε συνεργασία με την ΕΤΕπ και τους αρμόδιους φορείς, υλοποιεί τη διαδικασία εκταμίευσης της α΄ δόσης της εν λόγω πίστωσης, ύψους € 250.000.000, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επομένου διμήνου.

Η εκταμίευση αυτή θα είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, αφού τον περασμένο Δεκέμβριο η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. προέβη στην εκταμίευση € 250.000.000 στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ

για το Βασικό έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η εν λόγω δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 10ετή περίοδο χάριτος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., κ. Χρήστος Τσίτουρας, δήλωσε «ότι η ΕΤΕπ για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στο έργο και την τεχνογνωσία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. υποστηρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

No comments yet.