Χρηματοδοτεί το Μετρό Αθήνας, Θεσσαλονίκης και αεροδρόμιο Καστελλίου

Dec 3rd, 2010
Το Βήμα, 02.12.2010
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Στη χρηματοδότηση των έργων επέκτασης του μετρό στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως και στην κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι, θα συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρός της Πλούταρχος Σακελλάρης κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα.

Παράλληλα, ο υπουργός παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σχετικά με την οδική ασφάλεια και τις παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, ύψους 500 εκατ. ζητώντας την συνδρομή της ΕΤΕπ, ενώ σημείωσε ότι για την ολοκλήρωση των έργων στον σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕ ήδη έχουν εξασφαλιστεί 750 εκ. ευρώ.

Ο Δ. Ρέππας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, υπογραμμίζοντας πως η «βοήθεια της ΕΤΕπ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο είναι πολύ χρήσιμη, συμβάλλει στην ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση».

Φέτος η Ελλάδα έχει χρηματοδοτηθεί με διπλάσιο ποσό από αυτό που είχε πάρει πέρυσι, με πολύ μικρό επιτόκιο. «Είμαστε στο πλάι της χώρας για να χρηματοδοτήσουμε έργα που θα την βγάλουν από την κρίση» τόνισε από την μεριά του ο Πλ.Σακελλαρης.

 

Tags:
No comments yet.