Χρηματοδοτική ένεση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Oct 6th, 2012

Voria.gr, 06.10.2012

Αυξάνεται στο 10% η προκαταβολή για το έργο απαλύνοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατασκευάστρια κοινοπραξία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Την αύξηση της προκαταβολής κατά 10% στα συγχρηματοδοτούμενα δημόσια έργα προβλέπει άρθρο του εφαρμοστικού νόμου του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή και υπόσχεται να βοηθήσει στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη στόχος είναι να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκτέλεση των συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων έργων, να επιταχυνθεί η απορρόφηση του ΕΣΠΑ και να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας των τεχνικών εταιριών. Η εν λόγω πρόνοια θα ισχύσει αναδρομικά από τις 15 Μαρτίου 2012, ενώ θα αφορά τόσο δήμους όσο και περιφέρειες, που εκτελούν συγχρηματοδοτούμενα τεχνικά έργα.

Όπως μεταφέρει Το Βήμα, μεγάλος «κερδισμένος» από αυτή τη ρύθμιση, η οποία έχει εξαγγελθεί από τα έδρανα της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών και Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλογιάννη, είναι το Μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς κρίνεται ότι αυτή η εμπροσθοβαρής χρηματοδότηση θα απαλύνει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου.
 

No comments yet.