Ψήφος εμπιστοσύνης στο μετρό

Apr 21st, 2011
Αγγελιοφόρος, 19.04.2011
Μετρό… δαγκωτό ψηφίζουν οι Θεσσαλονικείς για τη σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με μέσο σε σταθερή τροχιά, αφού, σύμφωνα με έρευνα, αυτό έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις τους από όλα τα μέσα.

Σε ημερίδα που διοργάνωσε χτες το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) για τη σύνδεση του αεροδρομίου με το μελλοντικό δίκτυο των μέσων σε σταθερή τροχιά, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τους χρόνους μετακίνησης ανά μέσο για τη διαδρομή από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το αεροδρόμιο. Με ΙΧ ή ταξί απαιτούνται 35 έως 45 λεπτά, με αστικό λεωφορείο 70 έως 75 λεπτά, με μετρό 44 λεπτά, με μετρό μέχρι τη Μίκρα και εν συνεχεία με λεωφορείο 49 με 50 λεπτά, απευθείας με τραμ από 50 έως 53 λεπτά, με μετρό μέχρι τη Μίκρα και μετά με τραμ από 50 έως 53 λεπτά, με μετρό μέχρι τη Μίκρα και εν συνεχεία με μονορέιλ από 49 έως 52 λεπτά.

Οσο για το κόστος κατασκευής των μέσων σε σταθερή τροχιά, έχει ως εξής: κάθε χλμ. μετρό απαιτεί από 120 έως 170 εκατ. ευρώ, κάθε χλμ. τραμ από 20 έως 30 εκατ. ευρώ, κάθε χλμ. προαστιακού (μόνο υποδομή) από 10 έως 18 εκατ. ευρώ και κάθε χλμ. μονορέιλ από 30 έως 60 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρος Βούγιας, προανήγγειλε τη θεσμική αναβάθμιση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης εντός του έτους, ενώ ο πρόεδρος του συμβουλίου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο «παρά πέντε» για τη δημιουργία πέντε νέων λεωφορειολωρίδων στη Θεσσαλονίκη.

Tags:
No comments yet.