Όλοι μα όλοι, για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Sep 14th, 2012

Voria.gr, 14.09.2012

Της Άννης Καρολίδου

Κυβέρνηση και φορείς αποφασισμένοι να «σπρώξουν» το έργο

Την τιμητική του έχει το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς στο έργο έχουν στρέψει την προσοχή τους τόσο οι φορείς της πόλης, λόγω των γνωστών καθυστερήσεων, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, που δηλώνει αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα αιτήματα που προβάλλει η ανάδοχος κοινοπραξία η οποία από το Πάσχα και μετά, έχει ρίξει τελείως ρυθμούς.

Σήμερα, ήταν στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, που για το θέμα του Μετρό, κάλεσε σύσκεψη φορέων στη Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Σε δέκα ημέρες από σήμερα, στις 25 Σεπτεμβρίου, σύσκεψη με το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, όπου τότε… guest star θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης.

Το θέμα που απασχολεί πολίτες και φορείς, το σύνολο της πόλης, είναι το εάν μπορεί ο ανάδοχος να συνεχίσει την κατασκευή του έργου και πότε αυτό θα ολοκληρωθεί, γιατί ήδη βρίσκονται στη φάση αξιολόγησης οι προσφορές για την επέκταση προς  Καλαμαριά.

Και όπως όλοι διαβεβαιώνουν, από το Υπουργείο, την Αττικό Μετρό αλλά και τον Ανάδοχο, το έργο της βασικής γραμμής προλαβαίνει να ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2016, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα. Βέβαια, ποιος δεν θέλει να ολοκληρωθεί, έστω με κάποιων ετών καθυστέρηση, αλλά για να κατασκευαστεί το έργο δεν θα πρέπει να δουλεύει ο εργολάβος;

Η πόλη χρειάζεται το έργο, το χρειάζεται και η ευρύτερη περιοχή γιατί με αυτό θα αναβαθμιστεί το μεγαλύτερο αστικό και παραγωγικό κέντρο, όχι μόνο της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά ευρύτερα της βόρειας Ελλάδας.

Ελπίζουμε λοιπόν ότι όλο αυτό το ενεργό ενδιαφέρον, θα βοηθήσει στο να μπει τέλος τις καθυστερήσεις, στο να προχωρήσει το έργο και να λειτουργήσει στο τέλος του 2016, διαψεύδοντας αυτούς που φοβούνται νέες καθυστερήσεις, πολλών ετών.
 

No comments yet.