24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στο Μετρό

Καθημερινή, 27.02.2013

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας να απολύσει 400 εργαζόμενους.

Η σχετική απόφαση ελήφθη, ομόφωνα, από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δημήτρης Παππάς.

Ο ίδιος τόνισε ότι, οι όποιες προσπάθειες επαφής με τους φορείς του έργου έχουν «πέσει στο κενό», ωστόσο, αύριο το πρωί, στις 10, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργου Κωνσταντινίδη με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη «σε μια προσπάθεια πιθανής εξεύρεσης λύσης» όπως είπε.

Η έναρξη των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την άρνηση της αναδόχου κοινοπραξίας, να εντάξει τους εργαζόμενους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως οι ίδιοι προτείνουν, αντί να προχωρήσει σε απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έδωσαν, σήμερα, συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ζητούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι την έναρξη των εργασιών στα εργοτάξια της Αγίας Σοφίας και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εξέλιξη την οποία υπολογίζουν σε τρεις μήνες, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης, ζητούν τόσο από την Αττικό Μετρό όσο και από την ανάδοχο κοινοπραξία έγγραφη διαβεβαίωση για την επαναπρόσληψη του προσωπικού και την εφαρμογή ενός πλαισίου συμφωνίας σχετικά με τους όρους εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share/Bookmark
Leave a Comment