350 εργάτες στο δρόμο

Ελευθεροτυπία, 07.02.2013

Επαληθεύτηκαν οι χειρότεροι φόβοι των εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης, που απασχολούνται στο ανασκαφικό έργο. Προχθές τους ανακοινώθηκε ότι θα απολυθούν περίπου 95% των εργαζόμενων, που ισοδυναμεί με 350 εργάτες.

Αν αυτό είναι μέσο πίεσης της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» για να τελειώνει το θέμα με τις αντιδράσεις των αρχαιολόγων για τη μετακίνηση των αρχαίων στο σκάμμα της οδού Βενιζέλου, οι εργαζόμενοι δεν το ξέρουν. Υποστηρίζουν όμως ότι υπάρχει δουλειά για τον ανασκαφικό τομέα, καθώς υπάρχουν ακόμη τα σκάμματα που θα ανοίξουν στη Νέα Ελβετία και στη Πυλαία.

Εκεί, όμως, ακόμα περιμένουν το δήμο να μετακινήσει μηχανήματα και κοντέινερ, ώστε να μπει ο εργολάβος και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το σκάμμα της Βενιζέλου έχει ακόμη δουλειά, υποστηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης, αλλά, παρ' όλα αυτά, το κλείνουν.

Αυτό, όπως λένε οι εργαζόμενοι, έχει και μια δεύτερη παράμετρο. Αν απολυθούν μέχρι να ξανανοίξει το σκάμμα ή αν χρειαστεί και πάλι να γίνουν ανασκαφές σε άλλο εργοτάξιο, οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν μεν, αλλά με πολύ χαμηλότερες αποδοχές και θα αναγκαστούν να υπογράψουν συμβάσεις με αμοιβές των 500 ευρώ.
Σ.ΑΠΟΣΤ.

Share/Bookmark
Leave a Comment