Κρίσιμη μέρα για το μετρό Θεσσαλονίκης

Dec 5th, 2014

Rthess.gr, 05.12.2014

Ώρα μηδέν για την εξέλιξη της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης. Από τη σημερινή συνάντηση της κοινοπραξίας με την Αττικό Μετρό στην Αθήνα θα κριθεί η απόφασή της για το αν θα αποχωρήσει από το έργο.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η κοινοπραξία μπορεί να προχωρήσει στη διάλυση της σύμβασης, χωρίς να πληρώσει «πέναλτι». Η δικαιοσύνη της αναγνωρίζει ότι ούτε ζήτησε ούτε συναίνεσε στην απόφαση της Αττικό Μετρό για ολοκλήρωση των εργασιών τον Νοέμβριο του 2016.

Η παράταση της ημερομηνίας αποπεράτωσης βρίσκει αντίθετη την κοινοπραξία αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ανατροπή στο χρηματοοικονομικό μοντέλο του έργου. Στο προσεχές διάστημα, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί εάν το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει στην κοινοπραξία αποζημίωση ύψους 215 εκατ. ευρώ για τη ζημία που υφίσταται λόγω της μονομερούς παράτασης της συμβατικής ημερομηνίας ολοκλήρωσης του έργου για τις 25 Νοεμβρίου 2016.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό.

 

No comments yet.